ügyészségi hírek

2020.12.24. 06:57

Életveszélyesen megsérült egy férfi a kertészszigeti erdőtisztítás során

Az erdőt tisztították, amikor nem voltak kellően körültekintőek és nem tartották be a szabályokat, és egy ember súlyosan megsérült – emiatt, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 54 éves füzesgyarmati férfi ellen, pénzbüntetés kiszabását kezdeményezve.

L. B.

A vádlott április 1-jén gallyazási, erdőtisztítási munkákat végzett egy kertészszigeti erdőben, két férfi segített neki. A terhelt a munkálatok során támasztólétráról, a kezében tartott motoros fűrésszel akart levágni egy 7 méteres ágat egy 14 méter magas tölgyfáról. Az instabil, talajba süppedő létrát az egyik segítője tartotta közvetlenül a munkaterület alatt azért, hogy az ne mozduljon el.

Amikor a lefűrészelt ág levált a fa törzséről, az a létrát tartó férfi fejének vágódott, és nekilökte őt egy másik fának. A sértett súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, rövid időre elveszítette az eszméletét, mentőt kellett hívni hozzá, sérülései kórházi ellátást igényeltek. A vádhatóság szerint a vádlott a munkálatok során nem tartotta be a szabályokat, ezzel segítői testi épségét, egészségét veszélyeztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában