Gyulai Törvényszék

2020.11.20. 08:03

Rács mögött marad a nevelt lányát szexuálisan zaklató férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nevelt gyermekét szexuálisan molesztáló vádlott letartóztatását fenntartó törvényszéki határozatot. A Gyulai Törvényszék a szeptember 10-én hozott ítéletével a terheltet szexuális erőszak bűntette miatt 13 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2012-ben kezdett szexuálisan közeledni az akkor hét éves sértetthez, és több mint öt éven keresztül, havi rendszerességgel előbb fajtalanságra, majd miután a sértett betöltötte a tizenkettedik életévét, közösülésre is kényszerítette őt. A vádlott következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen az elsőfokon eljárt ügyészség valamint a terhelt és védője is fellebbezést jelentett be.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a törvényszék a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott letartóztatását, amit a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokoltnak tartott, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a vádlott és védője fellebbezése alapján eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a fellebbviteli főügyészség indokaival. Egyrészt az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartama miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, másrészt, mivel a vádlott hosszú időn keresztül követte el a bűncselekményt a nevelt gyermeke sérelmére, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A terhelt bűnösségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában