Galériával/videókkal

2020.10.19. 07:33

Közlekedik a család: csabai iskola nyerte az országos döntőt

A fődíjként felajánlott autót idén a Bács-Kiskun megyei Rideg család nyerte.

police.hu

Kilencedik alkalommal rendezte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedési magatartás fontosságára. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van.

Videó: police.hu

A szeptember 19-e és október 4-e között megrendezett területi vetélkedőkön közel 500 család mérte össze tudását. A szervezők a családi vetélkedőn túl az iskolák számára is pályázatot hirdettek. Azokat az oktatási intézményeket, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vettek részt, díjazták. A békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola (56 család nevezésével) 1. helyezést ért el, és ezzel 500 ezer forint értékű, a 2. helyezett a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 300 ezer forint értékű, míg a 3. helyezett debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 100 ezer forint értékű tan- és sportszert nyert.

A családi vetélkedő döntőjét október 17-én és 18-án Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezték meg. A kilenc állomáson a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

Videó: police.hu

A verseny fődíját, egy Škoda Scala típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország közösen ajánlotta fel. Az országos döntő további díjait az Autós Nagykoalíció tagjai és a szervezetet támogató szponzorok biztosították. A döntőbe jutott 20 család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalványt, valamint egy-egy ajándékkártyát kapott, ezenkívül a 2-20. helyezett családok üdülési utalványt is nyertek.

A Közlekedik a család vetélkedő 2020. évi döntőjét a Rideg család nyerte Bács-Kiskun megyéből. Második helyezést ért el a Zahorán család Békés megyéből, míg a harmadik helyen a budapesti Melegh család végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában