szabálysértés

2020.10.05. 17:11

Három nap alatt százhatvanegy gyorshajtót kapcsoltak le Békéscsabán

Békéscsabán és környékén három nap alatt 161 gyorshajtót mért be a rendőrség sebességmérő műszere. A szabálytalan járművezetők közül kiemelkedik az az autós, aki a megengedett 90 helyett 160 km/óra feletti sebességgel hajtott.

police.hu

Három nap alatt, október 2-a és 4-e között összesen 161 gyorshajtót mért be a rendőrség sebességmérő műszere Békéscsabán és a város határában. A szabálytalankodók között volt olyan személygépkocsi-vezető, aki a megengedett 90 helyett 160 km/óra feletti sebességgel hajtott a 47-es számú főúton.

Fotó: police.hu

Beköszöntött az ősz Békés megyében is, az autóvezetőknek tanácsos ilyenkor a megengedett sebességnél lassabban közlekedniük, hogy egy hirtelen fellépő akadály előtt biztonságosan meg tudják állítani járműveiket. A szabadban éjszakázó autók ablakai párásak lesznek, hidegebb időben le is fagynak – tájékoztat a police.hu.

Ne induljanak addig el, amíg a szabad kilátás nem biztosított. További veszélyt hordoz magában az utakra hulló falevelek, illetve az őszi munkálatokat végző mezőgazdasági gépek által felhordott sár, ezeken a helyeken kiemelten fontos a helyes tempó megválasztása. Ajánlott a téli gumik használata, mert a nyári abroncsok az útburkolat áthűlésével már nem nyújtanak kellő tapadást. Mindig induljanak korábban útnak a csúszós utak és a leszálló köd miatt.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában