cserbenhagyás

2020.08.06. 09:51

Nem segítettek a balesetek után, a csabai rendőrök azonosították őket

A napokban Békéscsabán egy kerékpáros és egy személygépkocsi-vezető hajtott el úgy közlekedési baleset helyszínéről, hogy nem álltak meg, nem győződtek meg arról, hogy akivel összeütköztek, megsérült-e. A rendőrök mindkettőjüket azonosították.

police.hu

Segítségnyújtás elmulasztása és cserbenhagyás bűncselekmények ügyében intézkedtek eredményesen a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei.

Az egyik baleset hétfőn 11 óra körül történt Békéscsabán, a Trefort utcában. Egy kerékpáros gyermek szabálytalanul, jobbról megelőzött egy kerékpáros férfit. A férfi viszont eközben szintén szabálytalanul, irányjelzés nélkül jobbra kanyarodott és nekiütközött a lány biciklije hátsó kerekének. A férfi elesett, a 12 éves lány hátranézett és látta ezt, de nem állt meg, hanem elhajtott. A férfi súlyos sérülést szenvedett.

A másik esetben szerdán 14 óra 20 perckor, Békéscsabán, a Kazinczy utcában, egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és az autóval nekiütközött a kerékpár első kerekének. A fiatal nő elvesztette az egyensúlyát, de gyorsan le tudott úgy szállni a kerékpárról, hogy nem esett el. Az autós megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök mindkét baleset után széles körű adatgyűjtésbe kezdtek és a minden részletre kiterjedő nyomozás eredményeként a 12 éves lányt és a személygépkocsi vezetőjét is azonosították. A lány a kihallgatásán elismerte: látta, hogy a férfi elesett, de nem tudta pontosan, mit kell tennie ilyen helyzetben. Megijedt és ezért hajtott tovább.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen közlekedjenek! Ha közlekedési baleset történik, meg kell győződni arról, hogy történt-e személyi sérülés. Amennyiben igen, segítséget kell nyújtani a sérültnek, értesíteni kell a mentőszolgálatot, a rendőrséget és a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni!

Abban az esetben, ha úgy ítélik meg, nem történt személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, adják meg egymásnak az adataikat, jegyezzék fel a baleset időpontját, helyszínét! Ezekre az információkra később, ha kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a baleset körülményeinek tisztázásához szükség lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában