Sarkad / Sarkadkeresztúr

2020.08.15. 09:49

Embercsempészés gyanúja miatt vettek őrizetbe három ukrán fiatalt

Pénteken Sarkadon és Sarkadkeresztúron ellenőriztek a rendőrök két férfit és egy nőt, akik a gyanú szerint korábban, többször segítettek határsértőknek abban, hogy illegálisan lépjék át a magyar-román államhatárt.

police.hu

Kábítószer gyanúját keltő fehér port találtak a rendőrök egy cseh személygépkocsiban pénteken reggel, Sarkadon. Eközben Sarkadkeresztúron ellenőriztek a rendőrjárőrök szintén egy cseh honosságú autót. A személyautókkal három ukrán állampolgár közlekedett, az egyik autóban egy férfi és egy nő, míg a másik járműben egyedül utazott egy férfi. Mindhármuknál a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett.

A Sarkadi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása gyanúja miatt nyomozást rendelt el és a lefoglalt anyagot igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg. Emellett az eljárás során gyanú merült fel, hogy az ukrán fiatalok pénzért, augusztusban legalább kétszer segítettek határsértőknek abban, hogy illegálisan lépjék át a magyar-román államhatárt, majd Olaszországba vitték őket. A 22 és 23 éves férfiakat, valamint a 26 éves nőt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsikat lefoglalta.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában