bűneset

2020.02.17. 13:28

Kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie egy csanádapácai férfinak

Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, 2 rendbeli önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélt el az Orosházi Járásbíróság egy büntetlen előéletű 36 éves csanádapácai férfit.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi 2017 óta italozó életmódot folytat, ennek következtében viselkedése negatív irányba változott meg a családjával szemben: élettársával és három közös kiskorú lánygyermekükkel szemben sértő, lealacsonyító bánásmódot tanúsított, agresszíven viselkedett, több alkalommal bántalmazta is őket.

Fél évvel az elköltözése után megjelent korábbi közös otthonuknál és volt élettársától, illetve annak korábbi kapcsolatából származó fiától a földieper termesztésből származó jövedelmük felét követelte azzal fenyegetőzve, hogy ha azt nem kapja meg, akkor lefújja gyomirtóval az egész termést.

Az Orosházi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül 1 év 4 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, illetőleg az eljárás során felmerült közel 240.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában