Békés megye

2020.02.08. 18:01

Ittasan ültek a kormány mögé, eltiltották őket a vezetéstől

Ittas járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítéltek két férfit – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Illusztráció: Shutterstock

A Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján ittas járművezetés vétsége miatt 240 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Szarvasi Járásbíróság január 21-én egy 54 éves büntetett előéletű békésszentandrási férfit.

A férfi – aki korábban éppen ittas járművezetés elkövetése miatt volt büntetve – 2019. július 8-án a délelőtti órákban Szarvason legalább 2 dl tömény szeszes italt és 2 liter sört fogyasztott el, majd a délutáni órákban autóba ült és utasával Szarvasról Csabacsűd irányába közlekedett. A férfi Szarvas külterületén, a 4404-es számú úton egy balra ívelő útkanyarulat utáni egyenes szakaszon ittassága folytán eltért az úttest vonalvezetésétől; előbb áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd jobbra kormányozva a járművet lehaladt a jobb oldali útpadkára és egy jelzőtáblának, illetve egy kábeltartó oszlopnak ütközött.

A kiérkező rendőrök megszondáztatták, majd megállapították, hogy a férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A baleset következtében a férfi utasa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett; a jelzőtábla, valamint az oszlop megrongálása 150 ezer forintos kárt tett ki, az autóban szintén 150 ezer forintos kár keletkezett.

Illusztráció: Shutterstock

Szintén a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján és szintén ittas járművezetés vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Szarvasi Járásbíróság január 21-én egy 30 éves büntetett előéletű pilisi illetőségű, de budapesti tartózkodási helyű férfit.

A férfi – aki korábban két alkalommal volt büntetve, mindkétszer ittas járművezetés miatt – 2019. szeptember 13-án a késő esti-éjszakai órákban Békésszentandráson, egy nyaralóban legalább 2 liter sört fogyasztott el, ennek ellenére éjfél körül egy autó volánja mögé ült és egy utassal Békésszentandrás belterületén közlekedett. A Kossuth utca és a Kálvin János utca kereszteződésében a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták és megszondáztatták; a szonda enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában