vádemelés

2019.09.06. 09:57

Fogolyszökés Gyulán: Németországba készült, mikor elfogták a rendőrök

A Gyulai Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves jogerős szabadságvesztés büntetését töltő hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki a részére engedélyezett eltávozásról nem tért vissza a gyulai börtönbe.

A vádlott tavaly októberében kiszabott szabadságvesztésének végrehajtása során elítéltként a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartózkodott Gyulán. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka a fogvatartott kérelme alapján a büntetés végrehajtását egy orvosi beavatkozás elvégzése céljából 3 napra félbeszakította, mely alapján a vádlott október 23-án jogszerűen elhagyta a büntetés-végrehajtási intézetet azzal, hogy oda október 26-án vissza kell térnie.

A férfi szabadlábra kerülése után Hódmezővásárhelyre utazott a családjához, majd a tervezett orvosi beavatkozásra megjelent a helyi kórházban, a műtét azonban elmaradt. A vádlott október 26-án kiment ugyan a város buszpályaudvarára, ott azonban elhatározta, hogy nem tér vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe, hanem megszökik, majd megpróbál állást találni, hogy a családját anyagilag segítse.

Ennek érdekében a vádlott másnap Budapestre utazott, ahol egy ismerősénél húzta meg magát. Közben külföldi munkavállalás érdekében az interneten keresztül felvetette a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel.

A munkavállaláshoz szükséges iratokat és adatokat a vádlott átadta a munkaerő közvetítő cég részére, és leegyeztették, hogy a vádlottat november 5-én fogják kiszállítani más munkavállalókkal együtt egy kisbusszal Németországba. A vádlott 5-én meg is jelent a korábban megbeszélt helyen, a fővárosban, a Keleti pályaudvar mellett, ott azonban a rendőrök elfogták és visszaszállították a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A vádlott 10 napot volt szökésben.

A Gyulai Járási Ügyészség a férfi ellen szabadságvesztés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben beismerése esetén elzárás büntetés, tagadása esetén végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy ez esetben a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában