Kék hírek

2019.07.09. 08:50

Ittasan vezettek, ezért elvették egy férfi és egy nő jogosítványát

A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján a Békéscsabai Járásbíróság ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt ítélt el egy 40 éves büntetett előéletű gyulai férfit.

A tényállás szerint a férfi 2018. október 20-án napközben gyulai otthonában szeszes italt fogyasztott, majd az esti órákban gépkocsival Békéscsabára ment. Miután a vasútállomáson felvette nőismerősét, betértek egy szórakozóhelyre, ahol a nő egy konyakot fogyasztott el. Ezt követően Békéscsabáról Gyulára indultak úgy, hogy a férfi vezetett. A rendőrök 21 óra 20 perc körüli időpontban állították meg őket Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Batthyány utca kereszteződésében; az alkoholszonda közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott, ezért a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Miután a rendőrök távoztak, a pár folytatta hazafelé az utat, csak immár a nő ült a volánhoz. Csupán 150 métert tettek meg a Batthyány utcán, amikor ismét rendőri intézkedés alá vonták őket. A szonda a nőnél is közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott, így az ő jogosítványát is elvették. A járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő férfival szemben 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, míg a nővel szemben tárgyalás fog sor kerülni – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában