perelte az államot

2019.07.25. 09:34

A battonyai rém milliomos lett a börtönben

2015-ben ítélték börtönbüntetésre a battonyai rémeket, akik egy 25 éves lányt kínoztak halálra. Az áldozat, Réka 2010-ben halt bele éveken át tartó kínzásába. M. Zoltán most rossz fogvatartási körülményei miatt beperelte az államot. Két és fél millió forint ütötte a markát.

beol.hu

A battonyai rémként elhíresült trió 10 évvel ezelőtt évekig kínozta Rékát. A lány 2010-ben végül belehalt sérüléseibe. A magyar kriminalisztika történetének minden bizonnyal legbrutálisabb gyilkosságáért Sz. Zoltán és felesége több mint harminc év börtönbüntetést kapott. M. Zoltán, a bűnbanda egyik tagja, aki jelenleg is a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti életfogytig tartó büntetését, beperelte az államot a rossz fogvatartási körülmények miatt. A borsonline.hu azt írja, a pert megnyerte, két és fél millió forint ütötte a markát.

A hírportál úgy értesült, hogy a pénzt ügyvédje bankszámlájára kérte az elítélt. Ilyen esetekben az előre megbeszéltek szerint a jogász „leveszi” a saját részét, a maradékról pedig a fogvatartott rendelkezik.

A kegyetlen trió a vádlottak padján /Fotó: bors.hu/

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában