Személyes adattal visszaélés

2019.03.30. 08:00

Barátja nevében kötött szerződést egy csabai lány

Megszerezte barátja adatait és tanácsadóként regisztrált egy kozmetikumokat forgalmazó cégnél egy békéscsabai lány. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

police.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai lányt. A 16 éves diák kedvezményesen szeretett volna vásárolni, ezért tanácsadóként regisztráltatni akarta magát egy kozmetikumokat forgalmazó cégnél. Mivel még nincs 18 éves, ezt nem tehette volna meg.

A nyomozás adatai szerint 2018 májusában megszerezte barátja adatait, azokkal regisztrált és a szerződést aláírta a 18 éves fiú helyett. Ezután több terméket rendelt és nem fizetett. A fiatalember pedig értesítést kapott egy követeléskezelő cégtől, hogy tartozása van.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait csütörtökön átadta az ügyészségnek.

Bortókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában