letartóztatás

2018.04.06. 11:25

Modernkori rabszolgaság miatt fogtak el két békési férfit Angliában

Összesen 13 és fél év börtönre ítéltek két magyar férfit, akik konyhai munkára csempésztek magyarokat Angliába. A Békésmátrix információi szerint a férfiak békésiek.

beol.hu

Mint a DailyMail írja, a két férfi, a 37 éves E. László és a 25 éves O. Gábor azzal fenyegette a munkásokat, hogy kidobják őket a lakásukból, ha nem végzik a munkájukat. Először megtévesztették áldozataikat, hogy Magyarországról az Egyesült Királyságba, a Surrey megyei Hersham városába utazzanak velük, majd olyan mértékű szállás- és útiköltséget, valamint adminisztrációs díjat számoltak fel, amivel súlyos adósságba verték áldozataikat.

Tavaly júniusban adott ki elfogató parancsot ellenük a rendőrség, miután azt az információt kapták, hogy illegálisan foglalkoztatnak migránsokat. A konyhai kisegítőként dolgoztatták őket, rossz körülmények között éltek, és nagyon kevés fizetést kaptak – már ha fizettek egyáltalán.

A koronabíróság kizsákmányolás céljából elkövetett embercsempészet, valamint modernkori rabszolgaság miatt találta bűnösnek őket. Az utóbbi vádpontra még nem volt példa Surrey megyében. E. Lászlót 7 és fél, míg O. Gábort 6 év börtönbüntetésre ítélték. A Békésmátrix információ szerint a két férfi békési származású.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában