kék hírek

2018.02.01. 08:41

Előzetesben van a lopott állatokat feldolgozó hentes

A Békési Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, 5 rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, valamint 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt kezdeményezte egy 65 éves mezőberényi férfi előzetes letartóztatását, akinek állattartó telepén lopott szarvasmarhákat és juhokat, hentesüzletében pedig bizonytalan eredetű húsokat találtak.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy 2017. év folyamán a gyanúsított – akinek Mezőberényben állattartó telepe és hentesüzlete is van – két társával együtt egy bélmegyeri és egy gyomaendrődi tanyáról 2-2 db szarvasmarhát, egy gyulai tanyáról pedig 35 db juhot tulajdonított el. A gyanúsított telepén ezeken felül 4 olyan szarvasmarhát is találtak, amelyeket ismeretlen személyek tulajdonítottak el. Az ellopott szarvasmarhák közül a gyanúsított öt állat fülében lévő krotáliát, fülszámot eltávolította és korábban tulajdonában álló állatok fülszámaival cserélte ki. Az eltulajdonított állatok nagy részét a rendőrség lefoglalta és a tulajdonosok részére visszaadta – tájékoztatta hírportálunkat dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

A rendőrséggel együtt a Békés Megyei Kormányhivatal szakemberei is helyszíni szemlét tartottak, amelynek során a gyanúsított hentesüzletében 600 kg olyan sertés-, marha- és birkahúst találtak, amelynek eredetét a gyanúsított nem tudta igazolni.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, illetőleg a még fel nem tárt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, valamint a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában