Időjárás

2023.02.28. 06:59

Havazást hozott a kedd Békésbe

Havazásra ébredtünk, de nézzük meg, mi várható később.

Beol.hu

Erősen felhős időre számíthatunk, de északnyugaton akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Az ország délkeleti felén előfordulhat szitálás, gyenge eső. Reggel -6 és 0, délután +4 és +9 fok között alakul a hőmérséklet. Csak néha élénkül meg az északkeleti szél - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Békéscsabán -1 és 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában