Békés megye

2022.12.09. 19:58

Lehet itt minden hétfőtől: havazás, eső, hófúvás, szél, hideg és enyhe idő is

Az előrejelzések szerint a hét végén, jövő hét elején valóban érkezhet némi hó. Bár sok felnőtt ennek annyira nem fog örülni, a havazásnál lesz rosszabb részlete is az előttünk álló időszaknak a Köpönyeg szerint.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

Mint a portálon írták, újra mediterrán ciklon érkezik a térségünkbe, ez pedig újra sok csapadékot eredményez. Nem csak arról van szó, hogy gyakorlatilag az egész országban áztatja majd a talajt az eső, ez néhol havazásba, sőt, hófúvásba is átválthat.  

A szél is erős lesz, 70-80 km/h körüli értékeket fog produkálni, sőt, néhol a 90 km/h-ás sebességet is elérheti majd, ez pedig már bőven a kellemetlen kategóriában mozog. Csapadék tekintetében pedig több terület akár 50 mm-t is meghaladó mennyiséggel számolhat.

A tartós, megmaradó havazás ezúttal is inkább a hegyekre lesz jellemző. A Bakony vagy az Északi Középhegység ebből a szempontból a legszerencsésebbek, itt ugyanis akár 10 cm hó is hullhat. Hőmérséklet tekintetében furcsa helyzetek is adódhatnak, mert amíg északon a fagypont alá süllyed a hőmérő higanyszála napközben is, délen akár 10°C feletti hőmérsékleteket is mérhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában