Időjárás

2022.11.30. 08:00

Szerdán is folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

Mutatjuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk szerdán Békés megyében.

Beol.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A hét harmadik napján párás, rétegfelhős időre számíthatunk, a reggeli órákban eső is előfordulhat. Az északkeleti szél néha megélénkül.  2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - írja a köpönyeg.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában