Időjárás

2022.06.27. 06:36

Forró napok elé nézünk Békésben

Hőségrisztás lépett életbe hétfőn 00.00 órától az egész ország területén. Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve döntött a riasztásról, mely csütörtökön éjfélig tart majd.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

Hétfőn hajnalban már nem hűlt le a levegő annyira, mint az előző napokban, így aki eddig nem szellőztetett, az gyorsan pótolja, hiszen nem csak a nappali, de az éjszakai fokok is egyre magasabbak lesznek.

A hét első munkanapján sok lesz a napsütés, melyet csak néha szakíthat meg kisebb gomolyfelhőzet. Gyorsan melegszik a levegő hőmérséklete, a déli órákban a 32-33, a kora délutáni időszakban pedig már a 34-35 fokot is elérjük. Gyenge lesz az északkeleti szél. A hőmérők este 27 és 28, kedden hajnalban pedig 20 és 21 fokot mutatnak majd.

Fronthatás ma nem lesz, ám a fokozódó hőség szinte mindenkire hatással lesz. Az arra érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság, fejfájás, migrén, de légszomj, rosszullét is előfordulhat. A nagy meleg az idősek, a krónikus betegek és a keringési panaszokkal élők szervezetét viselheti meg a leginkább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában