Figyelmeztetés

2022.04.24. 11:49

Másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat Békés megyére

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt Békés megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

Beol.hu

Fotó: shutterstock.com

Egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén a déli, délnyugati irányú szelet viharos, 60-70 kilométer/órát, de néhol akár 70 kilométer/órát meghaladó lökések is kísérhetik a kora délutáni órákig.

A kora délutáni óráktól főként a Dunától keletre várhatóak nagyobb számban zivatarok, de a Kisalföld északnyugati csücskében és a Dunántúl déli felében is megjelenhetnek, melyek keleten, északkeleten várhatóan rendszerbe is szerveződnek. 

Zivatarokhoz elsődlegesen viharos kifutószél 60-90 kilométer/órás, néhol akár 90 kilométer/óra feletti károkozó szélrohamok, emellett lokálisan nagy csapadék (20-25 milliméter), illetve jégeső (1-2 centiméter) társulhatnak. Az esti órákra a zivatarok elhagyják  az országot – írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában