Szövetség

2025.04.30. 13:09

Helyi termékekkel húznák fel Békéscsaba és Gyula turizmusát

A turizmus békéscsabai és gyulai szereplői találkoztak kedden. A békéscsabai Nádor étteremben tartott eszmecserén szó volt arról, hogy a tavalyi olaszországi tanulmányúton tapasztaltakat miként, milyen formában vigyék tovább, és hogy hogyan építhetnek a helyi termelőkre, termékekre. Ebben a segítségükre volt a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) Egyesület elnöke is.

Opauszki Zoltán, a Gyula-Békéscsaba Térségi TDM Szövetség társelnöke elmondta, hogy tavaly 30 békéscsabai és gyulai turisztikai szolgáltató szakembere Olaszországban járt egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A tanulmányúton tapasztaltakat fel is dolgozták műhelymunkák, workshopok során, ugyanakkor abban is megállapodtak, hogy a közös munka nem ér véget a projekttel, hanem igyekeznek rendszeresen, legalább negyedévente találkozni.

Békéscsaba
Opauszki Zoltán, a Gyula-Békéscsaba Térségi TDM Szövetség társelnöke mondott köszöntőt a turisztikai összejövetelen. 
Fotó: Licska Balázs

Minél színvonalasabb szolgáltatásokra törekszik Békéscsaba és Gyula

A cél az, hogy úgy fejlesszék a térség, Békéscsaba és Gyula szolgáltatásait, hogy azok minél magasabb színvonalon szolgálhassák ki a helyieket és a turistákat – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy ehhez keresik a lehetőségeket, az utakat, és az olaszországi tapasztalatok alapján mindezt meg is találták a helyi termelőkben, akik olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyeknek van helye akár az otthonokban, akár a vendéglők kínálatában. 

Ruprecht László, a SVÉT elnöke tartott előadást a rendezvényen.
Fotó: Licska Balázs

A SVÉT tapasztalataira is alapozhatnak a turisztikai szakemberek

Ebben a munkában volt a békéscsabai Nádor étteremben összejött társaság segítségére Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) Egyesület elnöke. Beszélt arról, hogy mintegy 13 éve hogyan, milyen indíttatásból jött létre a SVÉT – amelynek immár csaknem 30 étterem, cukrászda a tagja, nemcsak Magyarországról, hanem a Felvidékről, Erdélyből és Szerbiából is –, hogy a rendezvényeiken igyekeznek közel hozni egymáshoz a vendéglátósokat és a helyi termelőket.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!