Orosháza és Térsége Gazdakör

2023.05.29. 14:17

Remekeltek portékáikkal az orosházi kistermelők Nyúlon

Az Orosháza és Térsége Gazdakör tagjai szép eredményeket értek el a Nyúlon megrendezett Magyar Ízek Veresenyen – számolt be közösségi oldalán Brlázs Róbert elnök. Az orosháziak igazán kitettek magukért: a Pipitér Sajtműhely sajt kategóriában 3 arany, Szilágyi Szabina (Bociország Sajtműhely) 1 arany, 1 ezüst, a Winner's Garden 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz minősítést nyert.

Cs. I.

Grestyák Tünde elárulta, a tanúsítványok mindegyike kikerül a standjukra.

Fotó: Csete Ilona

– Kistermelőként sokat jelent ez nekünk, hiszen a vásárlók, amikor megpillantják az elismerésért kapott díszokleveleket, tanúsítványokat, érdeklődve fordulnak e termékeink felé. Tájékozódnak, a megjelölt, díjazott termékekre rákérdeznek, mi pedig örömmel mesélünk – ezt az egyik díjazott, a chilis kategóriában több portékájával nevezett Grestyák Tünde és párja, Attila mesélte egy hétvégi rendezvényen. Fiery Turkish Hazel (chilis törökmogyorójuk ,,aranyos” minősítést kapott. Orange vanilla Madamme Jeanette Caviar (narancsos, vaníliás Madamme Jeanette chilis zöldség-gyümölcs kaviárjuk ezüstöt, a Plum fairy kiss (enyhén chilis szilvás szósz) pedig bronzot érdemelt.

Nyúlra 114 termékkel neveztek a kistermelők, a zsűri öt kategóriában pontozott, figyelve az íz, illat, szín, állag és összhatás  harmóniáját. Sajtok, lekvárok, szörpök, tökmagolajak, zöldségkrémek, tészták, savanyúságok, kolbászok, csiliszószok és egyéb különlegességek közül a legtöbb pontot kapott termékek érdemelhették ki az arany, az ezüst és a bronz minősítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!