Nyolcmilliárdos fejlesztés

2023.05.15. 17:27

Csabai piac: egyetlen árust sem hagytak az út szélén

Befejeződött a piac nagyszabású, összességében több mint 8 milliárd forintos fejlesztése, amelynek során parkolóház, valamint egy fedett, oldalt nyitott vásárcsarnok is épült. Kozma János, a piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, rövidesen véget érnek az átadási folyamatok is, így a jelenlegi tervek szerint május 26-ától birtokba vehetik a területet azok az árusok, vállalkozók és vállalkozások, akikkel szerződésben állnak.

Licska Balázs, [email protected]

Kozma János vezérigazgató elmondta: kiemelt feladatnak tekintették, hogy biztosítsanak helyet minden eddigi árusnak

Fotó: A szerző felvétele

Hozzátette: a bérlőket két körben választották ki. Az elsőben nyílt pályázatot hirdettek, és a pályázatok értékelése során figyelembe vették többek között az ajánlott árat, azt, hogy a bérlő mióta van kapcsolatban a vagyonkezelő zrt.-vel, hogy békéscsabairól van-e szó, illetve, hogy egy héten hány napot tartana nyitva, mivel ez fontos egy piac életében.

Kozma János vezérigazgató elmondta: voltak olyan helyek, ahova ketten, hárman is jelentkeztek, ugyanakkor voltak olyanok is, ahova senki sem pályázott. 

 

Amíg a pavilonoknál 40 százalékos túljelentkezés volt, addig a csarnokban lévő helyek, a büfék, a kőpadok és a raktárak esetében az igény nem haladta meg a rendelkezésre álló területet.

 

Hangsúlyozta: senkit sem hagytak az út szélén. Kiemelt feladatnak tekintették, hogy biztosítsanak helyet minden olyan árusnak, aki jelezte, hogy továbbra is kereskedne a békéscsabai piacon, tekintettel arra, hogy ők ebből élnek. Ennek jegyében a kimaradóknak az üres helyeket kínálták fel, területeket szabadítottak fel, ideiglenes árusító pavilonokat helyeztek ki. Minden olyan vállalkozó, vállalkozás számára is találtak helyet, aki az építkezés ideje alatt a parkolóházban árusított.

Elmondta, hogy összességében több mint hatvan árus, vállalkozó és vállalkozás számára biztosítottak helyet a piac vadonatúj részében. 

 

A parkolóházat teljesen felszabadítják, így a földszinti részt szintén igénybe vehetik majd a jövőben az autóval érkező vásárlók. 

 

A kisállatpiac pedig a parkolóház előtti parkolókban, a gazdabolt felőli oldalon lel otthonra.

Kozma János vezérigazgató hozzátette, hogy a csarnokban lévő árudákban, valamint a raktárakban akad még szabad hely, azaz, ha most fut be jelentkezés, akkor azokat fel lehet kínálni számukra. Hosszú távon pedig azt tervezik, hogy a szabad helyeket felmérve mobil pavilonokat helyeznek ki, amennyiben lesz rá igény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!