Magyar Falu Program

2023.01.28. 19:16

Fontos méhkeréki út újulhat meg hamarosan

Eredetileg hosszabb szakasz felújítását tervezték, de többe kerültek volna a munkálatok, mint amekkora összeg a falu rendelkezésére állt.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Bizonyos szakaszon megújulhat az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő út a vasúti terület, valamint a Méhkerék-Kötegyán összekötő út között – ismertette Tát Margit polgármester. Elmondta, hogy a beruházásra a Magyar Falu Program keretében közel 20 millió forintot nyertek el.

Eredetileg úgy volt, hogy 412 métert korszerűsíthetnek. Ám a beszerzési eljárás eredménytelen lett, mivel a beérkezett ajánlatok szerint lényegesen többe kerültek volna a munkálatok, mint amekkora forrás a falu rendelkezésére áll. A legkedvezőbb ajánlat nettó 23,3 millió forintról szólt, miközben a beruházásra nettó 14,6 millió forint van. A község helyzete pedig nem teszi lehetővé, hogy ekkora mértékű saját forrást biztosítson a munkára.

Ezért módosítást kezdeményeztek, és az önkormányzat kérelmét jóvá is hagyták. A jelenlegi tervek szerint a pénzből nem 412, hanem 255 métert újíthatnak fel. Tát Margit polgármester hozzátette: most az a feladatuk, hogy újabb beszerzési eljárást bonyolítsanak le, az elképzelések szerint a fejlesztés tavasszal megvalósulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!