Energia

2023.01.17. 15:47

Fatüzelésre álltak át a sarkadkeresztúri hivatalban és az óvodában

Amíg a gáz ára hétszeresére, addig az intézményeknél az áram, valamint a közvilágítás díja pedig nyolc-tízszeresére nőtt az elmúlt időszakban az önkormányzat esetében – mondta Bakucz Péter polgármester, hozzátéve, hogy ezért nagy segítséget jelent a falu számára az a támogatás, amit a rezsiköltségekre ítélt meg a kormány.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Kiemelte: folyamatosan nyomon követik a fogyasztást mind a gáz, mind a villany esetében.

Több intézkedést is bevezettek, hogy takarékoskodhassanak. A hivatalban, az óvodában és a konyhán minimális gázt fogyasztanak, és előtérbe került a vegyes tüzelés: az utak és a csatornapartok mentén kivágott fával adnak meleget. Mivel az egykori óvoda épületében lekapcsolták a fűtést, a közfoglalkoztatottak számára a hivatalnál van melegedő és pihenő. A sportcsarnok küzdőterét sem fűtik, a kiszolgáló helyiségeket is csak 18 fokra. A sporttelepről a futballisták edzéseit átirányították a sportcsarnokba. A könyvtár időszakosan tart csak nyitva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!