Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

2022.10.06. 10:28

Jövőre újulhat meg a Kötegyánnak is fontos út

Korszerűsíthetik a Sarkad és az országhatár közötti szakasz egy 2218 méteres részét, a felújítás Kötegyánt is érinti.

L. B.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mikor valósulhat meg a Sarkad és az országhatár közötti, Kötegyánnak is fontos szakasz felújításának első üteme? – ezt kérdezte dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től. A cégtől azt a választ kapta, hogy várhatóan jövőre.

A közútkezelőnél ismertették, hogy támogatást nyertek el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közlekedésfejlesztésre, meg is kötötték a támogatási szerződést, amelynek keretében korszerűsíthetik a Sarkad és az országhatár közötti szakasz egy 2218 méteres részét is. A projekt megvalósítása a dokumentumban foglalt ütemezés szerint zajlik, a beruházások kiviteli tervei elkészültek. A közbeszerzési eljárások eredményeként forráshiány lépett fel, azaz több pénzre lenne szükség a fejlesztésekhez, mint amennyi rendelkezésre áll. A kivitelezési munkálatok a forrásemelési kérelem jóváhagyását, vagyis a pluszpénz megérkezését követően kezdődhetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!