Fejlesztések

2022.10.31. 19:25

Élnek a Magyar Falu Program pályázati lehetőségeivel Dobozon

Öt sikeres pályázatot nyert el az idei évben a Magyar Falu Programban a dobozi önkormányzat – tudtuk meg Köves Mihálytól.

P. G.

A polgármesteri hivatal udvari részének felújítására is támogatást nyertek

Fotó: Bencsik Ádám

A nagyközség polgármestere elmondta, 30 millió forintot fordíthattak a bölcsőde tetőszerkezetének felújítására. Az önkormányzat közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére 5 millió forintot nyert el, amelyből egyebek mellett markoló berendezést, raklapvillát és modern szárzúzó berendezést vásároltak, amelyek egyaránt a közterületek minél hatékonyabb rendben tartását segítik elő.

A ravatalozó felújítási munkáinak folytatására 3 millió forintot kaptak. 

A Magyar Falu Program keretében megítélt 20 millió forintos forrás segítségével a település egyik fontos útja, a Dózsa György utca egy részének felújítása is megvalósult.  Ugyancsak folytatják a járdák rekonstrukcióját. 

– Arra törekszünk, hogy a gyűjtőszakaszokat, a forgalmasabb, sokak által használt részeket minél jobb állapotba hozzuk – emelte ki Köves Mihály. – Ez a beruházás jelenleg előkészítő szakaszánál tart, hamarosan aláírjuk a szerződést, és várhatóan jövőre, az első félévben, 2023 június 30-ig valósul majd meg a konkrét fejlesztés. 

Köves Mihály kérdésünkre emlékeztetett arra, hogy tavaly négy sikeres pályázatot nyertek el ugyancsak a Magyar Falu Programban. 

A polgármester hírportálunknak elmondta, 10 millió forintot támogatást kaptak a polgármesteri hivatal udvari részének felújítására, és a beruházás kapcsolódott egy korábbi, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult fejlesztéshez.
– A hivatal korábban szépen megújult, de az udvari rész rekonstrukciója még hiányzott. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő együttműködésének köszönhetően ezt a hiányt is pótolhattuk. 2022-ben a támogatásból az udvart letérköveztük, illetve az energiahatékonyság jegyében napelemeket is telepítettünk.

Hárommillió forintot fordíthattak játszótér fejlesztésre, a ravatalozó felújítására 6 millió forintos támogatást kaptak, kommunális eszközbeszerzésre 5 millió forintot. Ez utóbbi összegből egyebek mellett fűnyírókat, gödörfúrót, illetve aggregátort vásároltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!