Útfelújítás

2022.09.26. 12:15

Már használhatják az autósok a Szarvas és Szentes közötti mellékutat

Több mint 4,6 kilométer rekonstrukciója valósult meg Szarvas és Szentes között – tájékoztatott Facebook oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

P. G.

Egyes helyeken pályaszerkezet cserét is végeztek

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala

Mint kiemelték, megújult a Szarvas és Szentes közötti mellékút 4,65 kilométeres szakasza, mely az M44-es autóút elérésében is fontos szerepet játszik. A munkálatok során teljes körű, átfogó felújítást végeztek a szakemberek. Huszonnyolcezer négyzetméteren felmarták az aszfaltburkolatot, mintegy 5300 tonna aszfaltot használták fel a kiegyenlítő réteg beépítésekor és 2800 tonnányi aszfaltot dolgoztak be a kopórétegbe. 

A munkálatok során teljes körű, átfogó felújítást végeztek a szakemberek
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala

Egyes helyeken pályaszerkezet cserét is végeztek, ahol 70 centiméter vastagságig bontották vissza az utat, majd azt építették vissza és erősítették meg mintegy 2600 négyzetméteren. 9460 négyzetméteren végeztek padkafeltöltést, 6700 méter hosszon ároktisztítást és profilrendezést, valamint 255 méter hosszban burkolt rázópadka építést előregyártott elemekből. Közel 5️000 négyzetméteren bozót- és cserjeirtást is végeztek a szakemberek, illetve 3 pár buszöböl elbontásáról és újjáépítéséről is gondoskodtak, ahová új peronok is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!