Társulás

2022.09.27. 20:24

A Kenderföldek után máshol is kiépülhet az ivóvízhálózat Csabán

Miután társulást hoztak létre a beruházás érdekében, az utcában élők közreműködésével, pénzbeli segítségével építhetnek ivóvízvezetéket a Dobozi útról nyíló Patkó utcában, ehhez, a várhatóan összesen 8 millió forintos a fejlesztéshez az önkormányzat maximum 6 millió forintot biztosít – hangzott el a békéscsabai városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

L. B.

A Kenderföldeken már zajlik a munka

Fotó: Bencsik Ádám

Úgy volt, hogy szennyvízvezetéket is építenek, az áremelkedések miatt azonban erről lemondtak.

Az ülésen Ádám Pál, a szakbizottság elnöke elmondta, hogy a Kenderföldeken is elindult a munka, 10 kilométernyi gerincvezetéket építenek, így több száz család számára lesz elérhető a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás a városrészben. Szente Béla önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig vannak olyan területek, ahol nem elérhető a vezetékes ivóvíz, példaként említette a Veszei és a Vandháti kerteket.

Szarvas Péter polgármester emlékeztetett: a Nemzeti Vízművek Zrt.-vel kötöttek egy megállapodást, amely arról szól, hogy a cég komoly beruházásokat hajt végre a jövőben a városban. Ennek része a Kenderföldeken zajló munka, és utána egyeztetett tervek, elképzelések alapján folytatódik a vezetékes ivóvízhálózat fejlesztése más területeken is. Az említett helyszínek is bekerülhetnek a csomagba, és a munkákhoz nem lesz szükség pénzre a várostól és a lakóktól sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!