Magyarok Kenyere

2022.08.10. 15:50

Orosháza is csatlakozott búzaadományával

Idén is folytatódik a Magyar Örökség Díjas Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program.

Cs. I.

Békés megye a korábbi évek hagyományait követve 2022-ben is csatlakozott a gazdák önzetlen összefogásához, és megyénk több pontján, így Orosházán is várják a gazdák búzaadományát augusztus 20-áig. A helyi gyűjtőpont az OrosFarm Zrt. Az összegyűlt terményből Tótkomlóson őrölnek majd lisztet, amit rászorulók kapnak.

Orosháza önkormányzata nevében Dávid Zoltán polgármester több zsák búzával járult hozzá az összefogáshoz. A város vezetője kiemelte, a jelenlegi, meglehetősen nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos és értékes az egymás iránti felelősségvállalás és egymás segítése. 

– Ezért is tartottam fontosnak, hogy lehetőségeinkhez mérten csatlakozzunk ehhez a jó célokat szolgáló megmozduláshoz. Köszönöm a helyi gazdakör és gazdatársadalom segítő hozzáállását, és Dominkó Nobertnek külön köszönöm, hogy helyet biztosít az adomány összegyűjtéséhez – fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!