Fejlesztés

2022.08.08. 16:40

Felvonultak a gépek, megkezdődtek a munkálatok Sarkadon

Felvonultak a munkagépek, megkezdődött az újteleki városrészen a csapadékvizet elvezető rendszerek fejlesztése – ismertette a város közösségi oldalán dr. Mokán István polgármester, aki a napokban Sárosi Mátyás önkormányzati képviselővel nézte meg a helyszínen, miként zajlanak a munkálatok a Gyulai úton és több környéki utcában.

L. B.

Sárosi Mátyás és dr. Mokán István a napokban járt a beruházás helyszínén

Fotó: Fazekas László

Emlékeztetett: az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 350 millió forintot nyert el a beruházásra. A rendszerek fejlesztésével azt a célt fogalmazták meg, hogy a lehullott csapadékot rendezetten, károkozás nélkül vezethessék el, és hogy ezzel a városrészt élhetőbbé tegyék.

Forrás: Fazekas László

Összesen 3300 méteren avatkoznak be. Csaknem 1200 méteren zárt csatornákat és átereszeket építenek a Gyulai úton, a Batthyány, az Iskola, a Lehel és a Kálvin utcákban, a Kálvin téren; 1100 méteren rendbe teszik a meglévő földmedrű, nyílt árkokat a Gyulai úton, a Lehel és a Kálvin utcákban, a Kálvin téren; valamint 200 méteren burkolt árkot alakítanak ki a Batthyány utcában – sorolta a részleteket a városvezető. 

Forrás: Fazekas László

Elmondta, hogy a meglévő Újteleki2-csatorna mederburkolására is sort kerítenek, így egy szívómedence keletkezik, és azért, hogy abból az összegyűjtött csapadékvizet szivattyúzhassák, a Bárkás-csatornánál egy mobil átemelő szivattyút telepítenek. Emellett az Újteleki-csatorna kül- és belterületi csatlakozásánál egy műtárgyat, úgynevezett tiltót építenek. A projekt során a helyiek szemléletét is formálnák, az akció során felhívnák a figyelmüket arra, hogy fontos a vizeket helyben tartani

Forrás: Fazekas László

A napokban indultak a munkálatok, amelyek a tervek szerint jövő tavasszal érnek véget. A munkavégzés tervezett időtartamáról a kivitelező szórólapokon keresztül értesíti az érintett utcákban élőket – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester. Kitért arra, hogy a beruházás jellegéből adódóan mind a Gyulai úton, mind a beruházással érintett és környékbeli utcákban is ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben. A Gyulai út egy bizonyos szakaszán 30 kilométer/órás sebességkorlátozást és előzési tilalmat vezettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!