géppark

2021.08.18. 06:56

Hatmillió forintos fűnyíróval dolgoznak Mezőhegyesen

Húszhektáros belterületi parkkal rendelkezik Mezőhegyes. Sok munka szükséges a rendben tartásához. Pap István Tibor polgármester ismertette, ha a parkrendezési munkákat időben és hatékonyan akarják elvégezni, akkor a leamortizálódott gépparkjukat újítani kell.

Cs. I.

– Mezőhegyes különleges értéke az egyedülállóan nagy kiterjedésű belterületi zöld felülete. Ez a kivételes adottság rengeteg munka és feladat elé állítja az önkormányzatot. A parkfenntartás gépei elöregedtek, kapacitásuk csökkent, egyre kevésbé üzembiztosak.

Nagy Gy. János városgazda vágta a füvet /A szerző felvétele/

A város vásárolt egy sepregetőadaptert, valamint egy nagy teljesítményű lombszívó berendezést. Ezek mellett a napokban egy komoly teljesítményű fűnyíró traktorral gazdagodott a gépparkunk. A majd 6 millió forint értékű géppel óránként mintegy 2,7 hektáron lehet levágni a füvet. Ez számunkra óriási előrelépés és garancia is arra, hogy a közparkok rendezettsége biztosított legyen – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!