képviselő-testületi ülés

2021.06.29. 06:56

Sikerült egyensúlyban tartaniuk a gazdaságot Szarvason

A pandémia miatti hosszú kihagyás után a napokban újra képviselő-testületi ülést tartottak Szarvason.

V. E.

A települést érintő fontos témákról tanácskozott a városvezetés, ám azt megelőzően a pandémia időszakát elemezték. Babák Mihály polgármester elmondta, már vártak és készültek is arra, hogy újra személyesen ülésezhessenek. A kezdés előtt arra kérte a képviselő-testület tagjait, hogy vele együtt emlékezzenek meg a koronavírus szarvasi áldozatairól.

A védekezésről kifejtette, a kezdetektől mindent megtettek a lakosság egészségért és a vakcinák mihamarabbi beszerzésével, valamint az oltások – olykor csoportos – megszervezésével. Mára elmondhatják, jól állnak átoltottság terén Szarvason. Mindemellett a város gazdaságát is segíteniük kellett, hiszen több ponton is hatással volt rá a pandémia. Ezért a védekezéssel párhuzamosan azon dolgoztak, hogy a munkahelyek megmaradjanak, illetve a helyi vállalkozások a lehető legkevesebb veszteséggel zárják ezt az időszakot.

Hozzátette, nagy könnyítés volt az önkormányzat számára a kormánytól érkező jelentős támogatás, amiből a beruházásaikra felvett hitelt válthatták ki.

Jellemző volt továbbá a pénzügyi fegyelem a szarvasi adózókra és a bérleti díjakat fizetőkre is, amely szintén segített egyensúlyban tartani a települést a vírushelyzetben. Babák Mihály végül elmondta, a fentieknek köszönhetően Szarvas számára nem jelentett különösebb problémát kiadásainak rendezése ebben a nehéz időszakban. Így árakat és díjakat sem emeltek, illetve minden kedvezményt biztosítottak bérlőiknek. Végül megköszönte dr. Melis János címzetes főjegyzőnek és kollégáinak a hivatal folyamatos munkáját a korlátozások idején is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában