pályázat

2021.03.16. 16:29

A határidők pontos betartása pénzt jelent a megye gazdáinak

Több vidékfejlesztési pályázat benyújtási határideje a közeljövőben jár le.

beol.hu

Forrás: Lehoczky Péter/archív

Ezért érdemes folyamatosan nyomon követni a https://www.palyazat.gov.hu/ oldalt – hívta fel a gazdálkodók figyelmét közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal. A közleményből kiderül, hogy április 6-áig lehet például pályázni a tanyák infrastrukturális fejlesztésére. Ezen a jogcímen a tanyák villamos energia, vízellátás, valamint szennyvízhálózat megvalósítására lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni.

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése pályázat keretében június 4-éig lehet benyújtani a kérelmeket.

Ennek keretében új öntözőrendszerek beszerzésére, létrehozására, a meglévők rekonstrukciójára, a vízellátást biztosító létesítmények és víztározók építésére, illetve meliorált utak kialakítására pályázhatnak.

Gyümölcsültetvények telepítésére is lehetőség nyílik Fotók: MW

Nagyon népszerű Békés megyében a mezőgazdasági kisüzemi támogatás. Ezen a jogcímen – egyebek mellett – eszközvásárlásra, gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlásra, üzemfejlesztésre tudnak támogatást igényelni. A pályázatok következő benyújtási határideje április 20.

A Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségei mellett jelenleg a méhészek és az anyajuhtartók is pályázhatnak különböző támogatásokra.

Vissza nem térítendő átmeneti támogatást igényelhetnek azok a méhészek, akiknek az üzemeltetésében méhészeti jármű, illetve vándor méhesház van. Ezen járművek esetében visszaigényelhető a tavalyi felelősségbiztosítás és a súlyadó összege, illetve ötévente az útdíjfizető-készülék (OBU fedélzeti rendszer) nettó ára. A támogatási kérelmeket február 15. és április 15-e között lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton.

A megyénkbeli méhészek is különböző támogatásokra pályázhatnak

Február 1. és március 20-a között – szintén elektronikus úton – igényelhető a termeléshez kötött anyajuhtartás-támogatás is. Mivel azonban idén március 20-a munkaszüneti napra esik, így a kérelmek 22-éig szankciómentesen benyújthatók. Támogatást igényelni – ezt követően is – egészen április 16-áig lehet, viszont tudni kell, hogy ebben az esetben az összeg munkanaponként egy százalékkal csökken. Az is fontos, hogy a támogatás kizárólag a birtokon tartás utolsó napján legalább egyéves állatokra igényelhető.

Keressék munkatársaikat!

Az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos kérdéseikkel – a koronavírus-járványra tekintettel kizárólag előzetes időpontfoglalást követően – ügyfélfogadási időben bizalommal keressék a főosztály munkatársait Békéscsabán, a Temető sor 8. szám alatt vagy a 66/814-520-as telefonszámon. Kérdéseiket e-mailben is feltehetik az [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!