helyi bevételek

2020.12.05. 10:23

Terítéken van a jövő évi költségvetés Csorváson

A jövő évi költségvetés előkészítése is szerepelt a képviselő-testület minap megtartott ülésének napirendi pontjai között.

G. P.

– Számba vettük a jövő évi lehetőségeket és már most látszik, hogy a jelenlegi ismereteink alapján az előző évihez képest két és fél millió forinttal kevesebb lesz az állami feladat-, és létszámalapon működő finanszírozás – mondta el Baráth Lajos polgármester. – Ez abból adódik, hogy csökkent a település lélekszáma. Bizakodunk, hogy a saját bevételeink – így például az iparűzési adó – a pandémia miatt nem csökkennek számottevően.

Áttekintették a háromnegyedévi gazdálkodást is.

– A számadatok rendben vannak, az intézményeink jól dolgoztak, ami azt jelenti, hogy nyugodt évzárás elé nézünk – tette hozzá Baráth Lajos.

A polgármester határozatban indítványozta, hogy a költségvetési rendelet-tervezetben a kommunális adó mértéke, illetve egyéb más díjtételek – egyebek mellett a közterület-használai díj – ne változzanak a 2020. évihez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!