Békés megye

2020.12.18. 15:01

Gazdákat fogad a honvédség

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke elmondta, a koronavírus-járvány ellenére is arattak és vetettek ősszel megyénk gazdálkodói, bíznak a jövőben. Kiemelte, a növénytermesztésben eljött a téli pihenés ideje, ugyanakkor lehetőségük nyílik tagjaiknak, a mezőgazdasági cégeknél alkalmazottként dolgozóknak – akinek a Covid miatt megszűnt a munkaviszonyuk –, hogy Speciális Önkéntes Területvédelmi Tartalékos (SÖTT) szolgálati formában dolgozzanak a Magyar Honvédség kötelékében.

Ny. L.

Fotós: Hüvösi Csaba

Fotós: Hüvösi Csaba

– Koordinációs bizottságunk egyeztetett a honvédség képviselőivel. Az ország egyik legnagyobb munkáltatója ezzel is segíteni kívánja a munkájukat elveszített embereket, és a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat – ecsetelte dr. Kulcsár László.

– A felkínált alkalom megoldási lehetőséget nyújthat a munkaerő-piaci szereplők számára ebben a kritikus időszakban. A SÖTT-szolgálat vállalásával az átmeneti nehézségek csökkenthetők.

A NAK megyei elnöke kitért arra, a SÖTT szolgálati formára 18 és 50 év közötti állampolgárok jelentkezhetnek, akik vállalják a lakóhelyükhöz közeli kiképzést. Ez egy olyan foglalkoztatási forma, amely közös megegyezéssel bármikor, azonnali hatállyal felmondható. Így a gazdasági helyzet javulása esetén a munkavállaló azonnal visszakerülhet eredeti foglalkoztatási helyére.

Ha tehát a SÖTT szolgálati jogviszony alatt a munkavállaló úgy dönt, hogy visszatér a civil élethez, azt minden hátrányos következmény nélkül megteheti. Az érdeklődők bővebb információkat hivatali időben Békéscsabán, az Andrássy út 67–69. alatt (régi KIEG-épület) vagy telefonon (66) 447-566, kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!