zöldségszárítás

2020.12.09. 15:07

Fűszerpaprikát dolgoznak fel Kaszaperen

Az önkormányzat tulajdonában lévő Kaszaperi Zöldségszárító Nonprofit Kft. zöldség-, gyümölcsszárító üzemében folyamatos a fejlesztés a nyitás, 2018 óta.

Cs. I.

Az üzem építéséhez és berendezéseihez magas hozzáadott értékű közfoglalkoztatási program keretében nyújtott támogatást a Belügyminisztérium. A beruházással cél volt a helyi élelmiszeralapanyag-előállítás, a termesztés ösztönzése.

Napjainkban a zöldségszárító üzemben fűszerpaprika feldolgozása (szárítása, őrlése, csomagolása) történik. A helyi és a környék napközi otthonos konyháinak az ellátása így megoldott a garantáltan kiváló minőséggel.

Dobsa Gábor üzemvezető megmutatta a csomagolás előtt álló fűszerpaprikát a kaszaperi üzemben /A szerző felvétele/

Ottjártunkkor újabb fejlesztést készítettek elő. Kun László polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, kinőtték az üzemi területet, a raktárkapacitásukat bővíteni kell.

– Hetven négyzetméternyi raktár létesül az épület folytatásában a félkész termékeknek – kísért végig a területen a polgármester. Az épületben az üzemvezető, Dobsa Gábor pedig a már őrölt paprika csomagolás előtti állapotát mutatta. Idén több mint 200 mázsa paprika feldolgozását végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!