Koronavírus Békésben

2020.08.05. 11:25

A jövőbe tekintenek a Békés megyei cégek, becsülik dolgozóik türelmét

Lassan mindenhol visszatér az élet és a gyártás, a termelés a rendes kerékvágásba. Békés megye gazdasági szereplői közül néhányat megkerestünk, hogy ők miként vészelték át s köszönték meg a dolgozóknak a koronavírus okozta nehéz hónapokban (leállás, munkák átütemezése, kényszerszabadságolások) nyújtott extra helytállást. Tájékozódtunk Orosházán, Gádoroson, Szarvason is.

Csete Ilona

Egyszeri prémiumösszeggel és egy közös vacsorával köszönte meg Gádoroson a FirstFarms Hungary Kft. a dolgozóinak a lojalitását és rugalmasságát, amit a koronavírus okozta globális változások idején tanúsítottak. A koronavírus terjedése a sertéstartással foglalkozó cégnél is rendkívüli higiéniai protokoll és munkarend bevezetését tette szükségessé a komoly járványvédelmi intézkedések mellett. A cég vezetése egy olyan műszakrendet alakított ki, amellyel akár hetekre képes volt biztosítani az állatok zavartalan ellátását.

Sarusi-Kis Tamás ügyvezető igazgató és Vincze Csaba telepvezető egyezteti a feladatokat a FirstFarms Hungary Kft. telephelyén. A cég július elsejétől visszaállt a megszokott munkarendre /Fotó: BMH/

– Folyamatosan kommunikáltunk és tájékoztattuk dolgozóinkat az aktuális járványügyi helyzetről, miközben igyekeztünk mindent megtenni, hogy elkerüljük a fertőzés megjelenését a dolgozói állományban – mondta el Sarusi-Kis Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.

– Arra kértük a munkavállalóinkat, hogy tartózkodjanak a közösségi rendezvények, nyilvános helyek szükségtelen látogatásától, kerüljék a személyes kontaktusokat, tartsák be a higiéniai előírásokat és vigyázzanak magukra, illetve egymásra is – tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta: büszkék a FirstFarms Hungary Kft. csapatára, hogy a koronavírus okozta változások idején is türelemmel és kitartással tettek nap mint nap a kiváló eredményekért, csapatként, egymásra is vigyázva. Rugalmasságot és lojalitást tanúsítottak, miközben termelési eredmények szempontjából is kiválóan vizsgáztak. A cég július elsejétől visszaállt a megszokott, koronavírus előtti munkarendre. Arra kérte dolgozóit, tartsák be a mostanra már megszokottá vált, szigorított higiéniai szabályokat.

A Szarvasi Mozzarella marketingvezetője, ifj. Rohony Miklós elmondta, a koronavírus miatt elrendelt korlátozások idején igyekeztek mindent a legnagyobb rugalmassággal végezni cégükön belül. Így munkavállalóiknak kevés nehézséggel kellett szembenézniük, adott volt a biztonságos munkavégzés is. A higiéniai követelményeket maximálisan betartották.

Hozzátette, a három éve folyamatosan megrendezett családi napjuk, amivel a dolgozók egész éves munkáját megköszönik, idén a járvány miatt elmaradt. A bizonytalan helyzet miatt nem is tervezik ebben az évben bepótolni. A vezetőség már a kárpótláson gondolkodik. Az előkészületek zajlanak, és bíznak abban, hogy meglepetést tudnak okozni azoknak, akik helytálltak a nehéz időszakban.

Végül kiemelte, náluk nem volt különösebb átszervezés a vírus miatt, forgalmuk csupán másfél-két hónapra esett vissza, de az hamar helyre is állt. Cégük tőkeerős, így új munkavállalókat is tudtak alkalmazni, illetve átvenni olyan helyekről, ahol előfordult létszámleépítés.

Volt döbbenet, szabadság, majd előrelátó tervezés

Az Orosházán működő, angol tulajdonú Doherty Hungary Kft. a COVID-19 márciusi berobbanását követően a teljes működését átütemezte, amit a menedzsment hatékony hozzáállásával, a munkavállalók együttműködésével tudtak megoldani. A megrendelésállományukhoz igazítottan, az első döbbenet (a vírus nagyságának, hatásainak felismerése) után a kollégák többségének 2 hét előrehozott szabadságot adtak. Majd élve a kormányzati lehetőséggel, májustól újult erővel láttak munkához a szükséges biztonsági intézkedések mellett. A partnerek előrejelzései bizakodásra adnak okot. A társaság követi a legfrissebb híreket, és tanulva az elmúlt három hónap eseményeiből, előrelátóan tervezi az idei esztendő második felét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!