Konferencia

2019.04.11. 14:52

Logisztika: a felkészült cég versenyelőnyt élvez

Az idő pénz, a logisztika versenyelőny – fogalmazták meg az „5. Logisztika a Dél-Alföldön” elnevezéssel megrendezett tudományos konferencia szervezői résztvevői csütörtökön Szarvason. A Szent István Egyetem immáron másodízben adott otthont a rendezvénynek, melyen a tudományos élet és a gazdaság szereplői egyaránt a logisztika fontosságát hangsúlyozták.

Balázs Anett

Április 11-e a Logisztika világnapja, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság kezdeményezéséhez.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) Logisztikai Munkabizottsága a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karával, valamint a Békés Megyei Kormányhivatallal együttműködve rendezte meg az idei tudományos konferenciát – derült ki a rendezvény moderátora dr. Bodnár Károly főiskolai tanár, a SZAB Logisztikai Munkabizottsága elnöke szavaiból.

Fotók: Lehoczky Péter

– Meggyőződésem, hogy csak azok a cégek tudnak versenyképesek maradni, amelyek megfelelő logisztikával rendelkeznek. A logisztika két évtized alatt önálló tudományággá fejlődött, a mai rendezvény célja egymás jó gyakorlatainak, eredményeinek megismerése, ismertetése is – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Futó Zoltán egyetemi docens, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi kar dékánja.

– Felgyorsult világunkban a logisztika kulcsfontosságúvá vált, hiszen egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy a nyersanyagok, késztermékek a megadott időben, helyen és mennyiségben álljanak rendelkezésre.

A logisztika tökéletesítése a vállalkozások szempontjából elsődleges fontosságú, hiszen a logisztikai költségek az összköltségek akár 40 százalékát is kitehetik.

A Békés Megyei Kormányhivatal a kamarákkal, szakmai szervezetekkel, felsőoktatási intézményekkel és a gazdasági élet szereplőivel együttműködve a megye fejlődéséért dolgozik – húzta alá köszöntőjében dr. Rákóczi Attila főigazgató.

A robotizáció és a digitalizáció logisztikára gyakorolt hatásairól szólt köszöntőjében dr. Orosz Tivadar, a Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!