Helyi érték

A hét embere / 1 hete
Gajdács Pál
A vízilabdázásban eltöltött csaknem fél évszázados szolgálat, kilenc évnyi békéscsabai munka után Kádár József edző nyugdíjba vonult.
a hét embere / 2 hete
Szeghalom Majdnem ötezer darabból – egyenruhákból és egyéb kiegészítőkből – áll Túri János tűzoltó őrnagy Mundérba bújt történelem címet viselő magángyűjteménye. A minap a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatával jutalmazták a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő szakmai érdemei elismeréséül, a Magyar Honvédséget támogató tevékenységéért. Szeghalom tűzoltóparancsnoka lapunknál a hét embere.
3 hónapja
Nyemcsok László
Tavaly megnyerte lapunk receptversenyét, az idén megjelenő szakácskönyvünkbe már egy borítéknyi receptet küldött be. A csabai Sebestyén János éppen 60 esztendeje szerzett szakácsbizonyítványt, és a közeljövőben a fürjesi Zalka SE egykori edzőjeként ő főzi majd a csapattalálkozón a birkapörköltet. Sebestyén János a hét embere.
3 hónapja
A megyei igazgatóság februári elismerése után a Női Labdarúgás Napján a Magyar Labdarúgó Szövetség is kitüntette a sportágban elvégzett több évtizedes sikeres munkájáért. A Gyulai Amazonok mindenese, elnöke és edzője. Lapunknál Molnár Zoltánné Irénke a hét embere.
3 hónapja
Krajcsovicz Andrásné számos, szlovák hagyományokat őrző rendezvényt hozott létre a szlovák önkormányzat és a szlovák klub tagjaival közösen. A haluskanaptól és a disznótortól a szappan- és lekvárfőzés bemutatásáig sokszínű a paletta. A szlovák nyelv, identitás továbbélé­séért munkálkodik, támogatja ezt. Lapunknál a születésnapját ma ünneplő Krajcsovicz Andrásné a hét embere.
3 hónapja
Csete Ilona
2016-ban a csanádapácai képviselő-testület első ízben hirdette meg az Év embere kitüntető címet. A Szivárvány Nyugdíjas Egyesület ajánlása alapján a község egyik védőnője, Mórocz Ildikó kapta az elismerést. Közösségi és kulturális munkája elismeréseként ünnepélyes keretek között vehette át a díjat Oláh Kálmán polgármestertől a közelmúltban.
1

Legolvasottabb

1
Elakadt egy sört szállító teherautó a 47-esen, lezárták a főutat
2
Mezőkovácsházi mentős mentette meg a nőket, akikbe villám csapott a Körösnél
3
És akkor Gyomaendrődöt elmosta az eső
4
Olajtartályok gyulladtak ki Ecsegfalván, kilenc város tűzoltói oltották a lángokat
5
Autók törtek Békésnél, szalagkorlátnak vágódott az egyik
vizes vb – úszás
Egy érem jutott a magyar úszóknak szerdán
Álomország / 15 perce
Új sorozatot készít a Simpson család alkotója
Matt Groening az új, középkori fantáziavilágban játszódó animációs sorozatot a Netflix online műsorszolgáltatónak készíti.
Gyász
"Olyan csend van nélküled, Hogy szinte hallani, Amit utoljára akartál mondani." MEGEMLÉKEZÉS Cselényi Csaba békéscsabai lakos halálának 15. évfordulóján. Szeretettel emlékezik édesanyád, ő rokonai és legjobb barátaid.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, Szorgalom és munka volt az egész életed. Mióta elmentél, a szívünk csupa bánat, Te voltál a lelke az egész családnak." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bencsik György halálának 2. évfordulóján. Szerető felesége, családja és a rokonság
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Arató László József békéscsabai lakos 2017. július 21-én, 72 éves korában elhunyt. Temetése 2017. július 28-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. Fodré Lajosné szül. Sallai Katalin Margit (Margó) a 3. sz. gyógyszertár volt dolgozója békéscsabai lakos életének 91. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. július 28-án 12 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva Párducz Béla férj, gyermekei: László és Oszkár, unokái: László és Levente, menye: Andrea tudatja, hogy Párducz (Dobrotka) Piroska (Ada, 1929.december 11. - Gyula, 2017.július 13.) életének 88. évében tiszta szent lélekkel visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett halottunktól 2017. július 27-én 19 órakor veszünk végső búcsút, kísérjük utolsó útjára az Adai római katolikus temetőben. 2017. július 27. - 7.30 Csíksomlyói kegytemplom és kolostor - Lelki üdvéért szentmise 2017. július 28. - 8.00 Szentháromság katolikus templom, Ada - Temetési szentmise 2017. augusztus 3. - 16.00 Nádi Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Gyula - Lelki üdvéért szentmise Szerető családja
Kasszasiker / 3 órája
Megvan, hogy mikor támad újra Wonder Woman!
özönvíz / 3 órája
Árvíz sújt több németországi települést, egy ember eltűnt
kellő önbizalom / 4 órája
Märcz Tamás: Úgy kell menni, mint az oroszok ellen
pazar végjáték / 4 órája
Legyőzte a görögöket a női pólócsapat
Csöbörből vödörbe / 5 órája
Így akadályozza meg a panda a nagytakarítást (videó)
vizes vb / 6 órája
A világbajnokság a rendőrök szemével