Előadások

2022.10.04. 19:24

Kardiológiai napot tartottak a gyulai kórházban

Békés Megyei Kardiológiai Nap 2022. című tudományos tanácskozást tartottak kedden Gyulán, a Pándy Kálmán Tagkórházban. Az eseményen dr. Becsei László főigazgató főorvos és dr. Thury Attila PhD osztályvezető főorvos köszöntötte a jelenlévőket.

V. E.

Az előadások sorát prof. dr. Márk László nyitotta A lipidterápia újdonságai című prezentációjával, majd dr. Kalapos Anita PhD beszélt a cardio-onkológiáról, dr. Vendrey Róbert a pulmunális hipertóniáról, dr. Katona András c. egyetemi docens a pitvarfibrilláló beteg ellátásának gyakorlati kérdéseiről, ifj. Katona András pedig az új coronaria és tervezett non-coronariás intervenciós lehetőségekről. Az előadások után dr. Thury Attila PhD tartott kérdezz-feleleket az együttműködési lehetőségekről az alapellátással kapcsolatban, végül pedig dr. Jakab József szólt a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében. Prezentációjának címe 120/150 volt. Az eseményt a gyula kórház II. Belgyógyászati osztály – Kardiológia részlege hívta életre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!