Orosháza

2022.05.29. 08:08

Történelmi rekord született az egészségvárosban

Szűrtek, gyűjtöttek, tanácsot adtak, szórakoztató programokat biztosítottak a szombati Richter Egészségvárosban, Orosháza főterén, s közben történelmi rekord született: 12 millió 706 ezer 400 forint gyűlt össze.

Cs. I.

Dr. Duray Gergő, Dávid Zoltán és dr. Kozma Róbert

Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Orosházára. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 89. állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetért is tehettek. Minden szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt. A résztvevőknek köszönhetően 12,7 milliós adományt kapott a kórház, amiből szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését tervezik.

A rendezvény megnyitóján Erdős Norbert országgyűlési képviselő példásnak nevezte a kezdeményezést, emlékeztetett, az egészségváros 2014-ben már volt Orosházán, akkor 5,5 millió forintot sikerült összegyűjteni. Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója a program kezdetén reményének adott hangot, hogy újra megtapasztalhatják az orosháziak összefogását, a részvétellel rengeteg virtuális adománypont gyűlik össze és sikerül a 2014-es eredményt jelentősen túlszárnyalni.

A szűrések és tanácsadások mellett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. A nap végén beigazolódott: történelmi rekord született. A program számokban: az orosházi egészségvárosban több száz szűrést végeztek, körülbelül 20 extrém és 150 súlyos eredmény született, amely további kivizsgálásra szorul. A véradáson 32 fő vett részt, az egészségsétához 209 ember csatlakozott, az online térben 6 ezer 639 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!