Tündérszépek 2022

2022.03.17. 15:44

Magabiztosságot ad egy tökéletes sminktetoválás

Manapság egyre elterjedtebb a sminktetoválás, hiszen melyik nő ne vágyna arra, hogy ne kelljen minden nap a sminkjével bajlódnia? Cikkünkben Orgován Katalin sminkessel, kozmetikussal és sminktetoválóval beszélgettünk.

Illusztráció: Shutterstock

Orgován Katalin kérdésünkre elmondta, hogy sminktetoválást, vagy más néven a permanent make-up-ot soha nem tudjuk lemosni vagy letörölni. A munkafolyamat során speciális pigmenteket juttatnak a bőrbe mechanikai úton, speciális sminktetováló készülékkel. A tetoválás alkalmával az irha és a hámréteg határáig juttatják be a pigmenteket. Ez a réteg időről időre kicserélődik, körülbelül 2-3 év alatt teljesen megújul, így a sminktetoválás kikopik és újra lehet készíteni. Ez lehetőséget ad a bőr, a divat és az egyéni ízlés változásának követésére.

– Pont idén márciusban lesz egy éve, hogy a sikeres vizsgák után elkezdtem sminktetoválói tevékenységemet, ezáltal a kozmetikus szakma egy újabb ágazata vált számomra szerelemszakmává – mondta el a sminktetováló. – Egy év alatt számos csodálatos nővel sikerült együtt dolgoznom, akik teljes mértékben megbíztak bennem és megkértek, hogy készítsem el számukra azt a szemöldököt, amit minden nap büszkén viselhetnek. Terveim között szerepel, hogy hamarosan bővíteni fogom szolgáltatásaim listáját a szemhéj, illetve szájtetoválásokkal is, ám egyelőre a szemöldöktetoválásban szeretnék továbbfejlődni – tette hozzá.

Mint megtudtuk, a sminktetoválást szemöldökre, szemhéjra és szájra is tudunk kérni, és ezeken a területeken számos típus elérhető, minden attól függ, mi a vendég elképzelése.

– Kozmetikámban jelenleg a szemöldöktetoválás kérhető, soft powder azaz púderes hatású, vagy ombre vagyis színátmenetes technikával készítve. Mindkét technikával a természetességre törekszem, de elsődleges szempont számomra a vendég kérése.

 

Fájdalmas a sminktetoválás?

Ki ne gondolna a fájdalomra, ha tetoválásról van szó, de vajon a sminktetoválás is fájdalommal jár? Orgován Katalin erre a kérdésre is válaszol.

– Egyáltalán nem fájdalmas, kivéve ha érzéstelenítés nélkül történik a tetoválás. Bár ez relatív, hiszen mindannyiunknak más a fájdalomtűrő képessége. Ha a vendég nem érzékeny a lidokainra, akkor minden esetben használok speciális érzéstelenítő gélt, így a vendég a gép rezgésén kívül nem érez mást. Legrosszabb esetben azt szokták mondani, hogy olyan mint egy szemöldökszedés, de annál talán mégis kellemesebb. 

Úgy gondolom, hogy a szemöldöknél mindenképpen fájdalmasabb a szemhéj-, vagy a szájtetoválása, mert ezeken a területeken vékonyabb, érzékenyebb a bőr, illetve az ideghálózat is sokkal sűrűbb. Jó minőségű érzéstelenítő készítmények használata mellett nem fájdalmas a sminktetoválás 

– árulta el a szakember.

Orgován Katalin /Beküldött fotó/

A sminktetoválás előnyei

A sminktetoválásnak számos előnye is van, hiszen az nem kenődik el, nem tudjuk letörölni és a nagy melegben sem folyik le az arcunkon.

– Úgy gondolom egy szépen elkészített sminktetoválás önbizalmat ad a viselőjének, hiszen a sminktetoválás után már nem kell attól tartanunk, hogy elkésünk a munkából, mert nem sikerül egyformára a szemöldökünk és attól sem kell félni, hogyha napközben megdörzsöljük a szemünket, akkor elmaszatolódik a smink. A permanent make-up mindig a helyén marad, munka közben, sportolás közben, nyáron 40 fokos melegben a strandon, mindig!

Egy arcformához és személyiséghez tökéletesen illeszkedő szemöldök keretet ad az arcnak. Teljesen megváltozik tőle a tekintet.

– Sminkesként is nagy hangsúlyt fektetek a szemöldök formájára, hiszen lehet bármilyen szép egy smink, ha a szemöldök nem stimmel, akkor semmi sem stimmel – hangsúlyozta a szakember.

Jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére!

Te is rajongsz a szépségápolásért? Szereted sminkelni magad? Akkor itt az idő, hogy jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére! Töltsd ki a jelentkezési lapot még ma, és csatlakozz azon 18-29 éves Békés megyei hölgyek közé, akik szépségükkel képviselhetik Békés megyét az országos szépségversenyen!

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya – aki mentorként segíti majd a jelentkezőket –, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!