Videóval

2021.12.24. 11:46

Karácsonyi szokásaikról meséltek Békés megye ismert arcai

Minden családban megvannak a hagyományok, szokások, hogy mikor díszítik fel a fát, vagy éppen milyen menü kerül az ünnepi asztalra. Ezúttal Békés megye ismert arcai meséltek arról, hogy náluk hogyan telik az év legszebb ünnepe.

T.N.

Illusztráció: Shutterstock

Zsombok Rékáék beteszik a kedvenc karácsonyi zenéjüket és közösen díszítik fel a fát. Közben táncolnak, énekelnek és sorra eszik a finom szaloncukrokat.

– Mindeközben anya készíti a karácsonyi menüt, küzd az elemekkel. Általában ugyanaz szokott lenni minden évben, sült hal, különböző köretekkel, és persze a töltött káposzta sem maradhat el, meg a giganagy „anyumféle” bejgli. Ezek elkészítése mellett még lesi videókat is készít rólunk, amin persze mindig meghatódik. A keresztlányom, Dórika közben ott sertepertél körülöttünk, és próbálja a fa alsó részeit dekorálni, mivel még csak azt éri el.

– Ezek mindig nagyon aranyos, lélekemelő pillanatok, főleg a kicsi miatt. Mióta a nővérem kislánya, Petrus nincs velünk, kialakítottunk egy olyan szokást, hogy pár perces néma csenddel emlékezünk rá, az Ő tiszteletére készített „szentély” előtt.

– Ezek mindig nagyon aranyos, lélekemelő pillanatok, főleg a kicsi miatt. Mióta a nővérem kislánya, Petrus nincs velünk, kialakítottunk egy olyan szokást, hogy pár perces néma csenddel emlékezünk rá, az Ő tiszteletére készített „szentély” előtt.

Réka elmondta, náluk évről évre egyre békésebben telnek az ünnepek.

– Hálás vagyok, hogy a családommal ünnepelhetek, és mindenki jól van. A pandémia óta a fellépések száma is redukálódott ebben az időszakban, aminek a pozitív hozadéka, hogy több időt tölthetek a szeretteimmel. Az ünnepek alatt az ember valahogy mindig lenyugszik egy kicsit, és megtanulja jobban értékelni az igazán fontos dolgokat. A családot, a meleg otthont, a barátokat, a finom ételeket-italokat. Ilyenkor tényleg fényárban úszik minden körülöttünk. Szerintem ettől szép és meghitt ez az ünnep, bár egy kis hó még azért nem lenne rossz, idén én ezt kérném a Jézuskától, bízom benne, hogy elolvassa ezt a cikket, és meghozza nekem.

A BRSE centerénél, Zsólyomi Rebekáéknál is hasonlóan telik ez az időszak. 

A One String zenekar tagjai ilyenkor próbálnak egy kicsit feltöltődni, kikapcsolódni, valamint igyekeznek minél több időt a családjukkal tölteni.

– A két ünnep között találkozunk majd, és valami aprósággal megajándékozzuk egymást terveink szerint. Bár az elmúlt időszak alaposan átírta az ünnepekhez való jól megszokott rígmusainkat, igyekszünk nem csak befelé nézve vizsgálódni, hanem kicsit személyesebben egymásfelé fordulva is hálát adni mindazért, amit ez a nehézkes év hozott – árulta el Nagy Attila Naten, zeneszerző producer.

Bőven van mit ünnepelniük, hiszen 2021 nem csupán a One String megalakulását eredményezte de nem várt hallgatottságot is hozott. Az ide év végére még akad egy kis tennivalójuk a stúdióban.

– A januárban debütáló (sorban a hatodik) romantikus balladánk végső simításai ezekben a napokban folytatódnak. Reményeink szerint január végén egy igazi meglepetéssel tudjuk kezdeni az új évet és különleges dalokkal valamint nem hétköznapi, de annál kiválóbb közreműködő vendégmuzsikosokkal folytatjuk a tavaszt. Mi azon leszünk, hogy minél több pozitív gondolatot juttassunk el a rajongóinkhoz és amilyen hamar csak lehet színpadon állva mondhassunk köszönetet azért a sok szeretetért amit kaptunk ebben az évben. 

Mindenkinek örömteli készülődést és kellemes ünnepeket kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!