Kiberbűnözök

2023.05.10. 18:55

Már Balázs Pali nevével is visszaélnek: itt az újabb társkeresős csalás

A népszerű Békés megyei származású énekes nevében, fotóit felhasználva írnak ismeretlenek Balázs Pali nevében hölgyeknek, személyes találkozót kezdeményezve. Balázs Pali közösségi oldalán is figyelmeztet: nem ő a levelek szerzője.

Beol.hu

Elszomorítják a történtek az énekest

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Ádám

„Különös jelenségre lettek figyelmesek hölgyrajongói” – írja a Ripost. Szinte kivétel nélkül megdöbbentek, amikor a virtuális levelesládájukban egy meglehetősen privát hangulatú üzenet landolt a népszerű énekestől. Olyan sorok, amelyekben Pali személyes találkozót, közelebbi ismeretséget kezdeményez a szebbik nem képviselőivel.

Az egyik levél például így szólt: ,,Nagyon örülök, hogy ilyen odaadó rajongóm van, mint te, örülök, hogy találkoztunk. Küldj egy közvetlen üzenetet, szívesen megismernélek.”

A bulvárlap megkereste az énekest, aki elmondta, nem ez az első eset, hogy kiberbűnözők áldozatává válik, ugyanakkor mélységesen elszomorítja, hogy ilyen előfordulhat a virtuális térben.

„Szerencsére nagyon sokan jelentették az oldalt, a rajongóknak is feltűnt ugyanis, hogy ez nem lehetek én, nem is használok ilyen szófordulatokat. Lényeg, hogy elindult egy folyamat, és remélem, hamar megfékezik a csalót. Mindenesetre elszomorító, hogy ilyen megtörténhet. Velem négy-öt éve már megesett hasonló. Akkor egy olyan kamuprofilt hoztak létre a nevemben, amivel a kommentekben próbáltak közel kerülni nőkhöz, kialakítva egy virtuális érzelmi kötődést. Amikor ez megtörtént, akkor mindenféle mondvacsinált családi tragédiára hivatkozva próbáltak pénzt kicsalni az áldozatokból, és sajnos volt, aki olyan magányos és naiv volt, hogy utalt is” – mondta Balázs Pali.

 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!