Gyász

2023.03.30. 12:04

Szarvason tanított Görbe Nóra közelmúltban elhunyt édesanyja

Karrierje kezdetén Szarvason volt pedagógus Görbe Nóra édesanyja, aki február 25-én hunyt el. A színésznő a napokban mesélt életükről a HOT! Magazinnak. Beszámolt többek között arról is, hogy édesanyja halála előtti napon még együtt kávéztak, ám ekkor különös érzés fogta el.

V. E.

Görbe Nóra gyászol. Fotó: MTI

Február 24-én még együtt kávéztak egy étteremben, másnap azonban édesanyja haláláról értesítették Görbe Nórát – írja a Femina.hu  a HOT! Magazin cikke alapján. A népszerű színész a lapnak elárulta, bár a közös kávézás napján 85 éves édesanyja még jól volt, a közös időtöltéskor mégis megmagyarázhatatlan érzés futott át rajta. Az pedig, hogy ez a búcsú találkozásuk volt, másnap reggel tudatosult benne, amikor üzenetet kapott a rossz hírről az intézményből, ahol édesanyja élt.

Mint kiderült, Megyeri Éva időskora ellenére szellemileg friss és nyitott volt, érdeklődő életet élt, rengeteget olvasott. Lányával, amikor csak tehették, közös programot csináltak.

Görbe Nóra utolsó találkozásukra visszaemlékezve elmondta, aznap, amikor hazavitte, ahogy kiszállt az autóból, és visszanézett, megmagyarázhatatlan módon látott rajta valamit. Este még beszéltek, reggel azonban üzentek neki az intézményből, ahol lakott, hogy hívja fel a központi nővérhívót. Korábban soha nem kapott ilyen üzenetet, így azonnal tudta, hogy mi történt. A hír teljesen letaglózta, vezetni sem tudott, ezért egy barátnője kísérte el az intézménybe, ahol végső búcsút vett édesanyjától.

A színésznő végül elárulta, édesanyja háromesztendős korától egyedül nevelte őt, miközben szép karriert épített. Kezdetben Szarvason volt pedagógus, majd a fóti gyermekváros nevelője lett, ahol ezer állami gondozott gyerekről gondoskodtak. Végül a szobi nevelőotthon igazgatójaként vonult nyugdíjba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!