Tehetségkutató

2023.03.10. 20:38

Mező Misi ismét keresi az év dalát – videóval

Ismét a zsűri tagja lesz a A Dal című showműsornak a Magna Cum Laude zenekar gyulai frontembere, Mező Misi.

Beol.hu

Ötödször foglal helyet A Dal zsűrijében Fotó: MW

Tíz versenydallal kezdődik szombaton A Dal 2023 első válogatója. A Duna TV-n látható showműsor idei házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várják a nézőket szombatonként 19:35-től. A rangos zenei versenyen Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter értékeli a produkciókat, amelyek között már ott van az év dala.

A 40-es mezőnybe bekerülni már rangot jelent az előadóknak, de a versenyzőkre újabb kihívások várnak, a dalok élő adásban mérettetnek meg, és fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg. A válogató adásokban 10-10 versenydal hangzik el, amelyekből adásonként 5 jut tovább az elődöntőbe.

A Dal 2023 mezőnyét ismét szakmai zsűri értékeli. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere ötödik alkalommal keresi az év dalát. A műsor 2012-ben Wolf Katival a zsűriben indult, tavalyi visszatérése után ismét helyet foglal az ítészek között. Szintén harmadszor pontozza a versenydalokat a szájharmonika-virtuóz Ferenczi György, míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, másodszor csatlakozik az értékelőkhöz.

„Nem vagyok szemellenzős zenész, próbálom megtalálni a dalban azt, amit tudok kapaszkodni... nekem fontos az, el tud-e varázsolni az, aki előadja a dalt...” – nyilatkozta a népszerű gyulai énekes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!