Csabai koncert

2022.11.01. 07:32

Balázs Palinak ez adott erőt, hogy el tudja énekelni a barátja emlékére írt dalt – videóval

A népszerű Békés megyei származású énekes bevallotta, hogyan sikerült elénekelnie a nyáron Békéscsabán az elhunyt barátja, Berki Csabára emlékére írt dalt.

Szülővárosa színpadán adta elő először új dalát

Balázs Pali így írt erről: 

„Nagyon kellemes érzések a színpadon, szépen gurul, épül a koncert percről - percre....de a gondolataidban ott motoszkál, hogy hamarosan jön egy saját szerzeményed, amit elénekelni szinte lehetetlen lesz kitörő érzelmek nélkül... .és eljött az emlékezés pillanata...az a dal, amit a BARÁTOD emlékére írtál néhány hónapja... ott állsz a szülővárosod főterén felállított színpadon, több ezer ember előtted...felkonferálod...és egy pillanat alatt az addig lassan csúcsközelre épített hangulatot síri csend váltja fel...és a zenekar elkezdi játszani a dal bevezetőjét...te pedig felteszed a kérdést magadnak...ez igaz lehet, hogy ezt a dalt kell neked itt és most énekelned ?...ez nem csak egy rossz álom...? elő tudod te most ezt adni érzelmi kitörés nélkül...?

„Biztos vagy benne, hogy nem fog sikerülni..!!!....és belekezdesz...énekled...összeszorított fogakkal.... küzdesz, hogy meglegyen.... az érzelmi hullámok csak jönnek, jönnek és jönnek... majd behozod a gyertyát, felemeled és akkor érzed nem bírod kontrolálni a benned felgyülemlett emlékeket.... kész nincs tovább, de abban a pillanatban bevillan –  a távolban szemben veled a régi posta tetején – egy reklám felirat...ami most életed kapaszkodóját jelenti...megpróbálod éneklés közben kiolvasni mi van ráírva...az agyadat 2 részre kapcsol....az egyik fele visszahúz az érzelmi mélypontodról...így a dalt végig tudtad énekelni...gyertya elfúj és jön a méltóságteljes taps...

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a színpadon egy reklámtábla fogja nyújtani, életem talán legfontosabb kapaszkodóját.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!