Portré

2018.10.15. 06:57

Piros Ildikó: mindig úgy éltem, hogy többet akarok az életemtől

„Fontos, hogy az ember ismerje önmagát, tudja, hogy mit akar, mit tud és mit bír” – vallja az egyik legszebb magyar színésznő.

Piros Ildikó sok úton indult el, és mint mondja, minden megvolt. Érzékeny, sírós, gyenge kisgyerek volt, akiben akkor mutatkozott erő, ha verset mondott, így négyéves kora óta áll a színpadon – a színművész az Echo Tv Kettesben Szabó Anettel című műsorában beszélt minderről.

Teljes a pályája, minden szerep – Desdemonától Zsuzsanna nővérig – éppen akkor találta meg, amikor kellett. Szabó Magdát a nemes emberei között tartja számon mint szellemi szülőanyját, ezért kutatja máig nagy sikerrel Abigél titkait.

Piros Ildikó szerint Isten ad és elvesz, tőle először elvett, aztán adott. – Hívő ember vagyok, nagyon hiszek, de nagyon benne vagyunk a saját sorsunkban – fogalmazott. Úgy gondolja, amikor Isten elvesz és az ember talpra áll, akkor az a saját ereje, elgondolása, akarása, akarata.

- Mindig azzal a tudattal éltem, hogy többet akarok az életemtől. Sosem elégedtem meg. Soha nem jöttem le úgy a színpadról, hogy azt mondtam, majd holnap

- vallotta meg a színésznő.

Elmondása szerint mindig is bénán hajolt meg, ennek oka, hogy a taps Piros Ildikónak szólt, ő pedig a szerepben volt benne. Nem tudott ezzel mit kezdeni.

Művészi munkáját előbb Jászai Mari-díjjal, később érdemes művész címmel, 2012-ben Kossuth-díjjal ismerték el.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában