hooligans

2018.07.20. 15:15

Még mindig bennük van a kisördög

Bár a banda örök mottója a kőkemény rock and roll, a csajok és a pia, mára mégis megváltoztak: lenyugodtak, családot alapítottak.

Miskolc, 2014. július 17. Mittler István, az MVM Paks II. Atomerõmû Fejlesztõ Zrt. kommunikációs vezetõje (b2), valamint Ördög Tibor áramfejlesztõ szobabiciklin (b), Kiss Endre (k), Tóth Tibor (j2) és Késmárki Zsolt (j), a Hooligans együttes tagjai az MVM Paksi Atomerõmû és az MVM Paks II. Atomerõmû Fejlesztõ Zrt. interaktív kiállításán az EFOTT fesztiválon 2014. július 17-én. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Vérbeli rocker énjüket mégsem tudják meghazudtolni... – írja a Hot!-ra hivatkozva a Vasárnap Reggel.

Kiss Endi: „A lányaim a legfontosabbak a világon”

A dobos a végletek emberének tartja magát. Vérbeli rockerként szívesen felönt a garatra egy-egy koncert után, de ha megelégeli az alkoholizálást, heteken keresztül hozzá sem nyúl az italhoz.

„Agyban döntöm el, mi fér bele, és mi nem. Amikor elhatároztam, hogy két hónapig megvonom magamtól az alkoholt, be is tartottam. Az más kérdés, hogy aztán pár napra kirúgok a hámból, de hát a zenészek élete már csak ilyen. Mi tagadás, bennünk van a kisördög”.

Endinek van három gyönyörű lánya, akik jó hatással vannak az édesapjukra. Otthon nincsenek tabuk, pláne, hogy a zenész szerint a rock and roll maximálisan megfér az apasággal.

„A lányaim a legfontosabbak a világon, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezt a születésüknél rögtön fel tudtam fogni. De ma már nincs akkora „ereszd el a hajam”, ami után napokig nem térek magamhoz, különben kevesebb időt tölthetnék velük, én pedig nem akarok lemaradni az életükről” – mondta Endi.

Tóth Tibor: „Berúgva nem állunk ki a színpadra”

A zenekar slágergyárosa nem tagadja: volt idő, hogy mindannyian az alkohol rabjai voltak, és nemegyszer elvesztették a kontrollt. Ez ma már nem fordulhat elő.

„Felelősséggel tartozunk a közönségnek, berúgva nem állunk ki a színpadra.

Húsz évvel ezelőtt belefértek a balhék, a többnapos tivornyák, de amint sikerre vittük az együttest, észbe kaptunk. Mi is idősebbek lettünk: jobban fáj a másnap egy átmulatott éjszaka után” – mondta Tibor, majd hozzátette: örül annak, hogy egyre több fiatalt vonz a zenéjük. „Két generáció ácsorog a színpad előtt, a harmadik meg már ott ül a nyakukban. Hálásak vagyunk nekik, hogy nem papákként gondolnak ránk. De a viccet félretéve, valahol mi is gyerekek maradtunk, egyszerűen nem akaródzik felnőni”.

Ördög Tibor (Csipa): „Önző vagyok az apasághoz”

A zenekar fennállása óta rengeteg változás állt be a tagok életében: megállapodtak, családot alapítottak. A frontember mégis úgy véli, hogy ő a régi maradt.

„Ugyanaz a párom, aki húsz évvel ezelőtt, éldegélünk, mint hal a vízben, olykor vergődünk, mint hal a parton.

Számomra egyébként a mai napig csodaszámba megy, hogy a zenekarból ketten is családapák lettek. Én nem nőttem fel a gyerekvállaláshoz.

Ódzkodom a saját család gondolatától, nincs hozzá kellő felelősségérzetem. De legalább tudom, hogy nekem nem kell gyerek. Amióta ezt tisztáztam magamban, megszűnt az őrlődés. Önző vagyok az apasághoz, túlságosan élvezem az életet”.

Azt Csipa sem tagadja, hogy az évek alatt azért sikerült némileg megkomolyodniuk, és a buliból is jócskán visszavettek.

„Mindegyikünkkel előfordult már, hogy elszaladt a ló, és elfelejtettük, hogy másnap koncert van. Ilyenkor egymás orrára koppintottunk, hogy „Szedd már össze magad, különben felpofozlak!” De már mi is lassan az ötvenet ütögetjük, nagyjából benőtt a fejünk lágya”.

Késmárki Zsolt: „Újra kellett éleszteni”

Bár a basszusgitáros a csapat legfiatalabb tagja – idén tölti be a negyvenet –, mégis jó pár kemény év van a háta mögött. Egy átmulatott éjszaka majdnem az életébe került.

„Tizenegy éve csatlakoztam a zenekarhoz. Mindig is szerettem szórakozni, de akkoriban túlságosan is belecsaptam a lecsóba. 2011-ben egy négynapos tivornya során szörnyű túlzásba estem, végül újra kellett éleszteni. Elfáradt, kimerült a szervezetem, a testem. Látva a szüleim aggódását, észhez tértem” – mondta a zenész, aki annak köszönhetően vált még kiegyensúlyozottabbá, hogy másfél évvel ezelőtt megszületett a kisfia.

„Már nem én vagyok az első; a fiam, Zsombor nagyban megváltoztatta a képet.

Egy korszak lezárult, és egy sokkal jobb vette kezdetét.

Én altatom, pelenkázom, babusgatom. Míg a hétköznapok nyugodt családi légkörben telnek, addig a hétvégék a bulikról szólnak, és így van ez jól”.

Borítókép: MTI Fotó / Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában