Botrányos viselkedés

2018.09.22. 13:27

Szlovák ultrák randalíroztak egy miskolci hokimeccsen (videó)

A huligánok biztonsági őrökre és magyar szurkolókra, köztük nőkre és gyerekekre támadtak a pénteki mérkőzés egyik szünetében.

A szlovák bajnokságban ez év őszétől szereplő DVTK-Jegesmedvék a HKM Zvolen (Zólyom) csapatát látta vendégül pénteken a miskolci jégcsarnokban. A meccs második harmadát követő szünetben a vendégszurkolók egy része maszkot húzott, majd több kerítést is szétvert és az eléjük álló biztonsági őrökre támadott. A hazaik családi szektorához érve pedig bántalmazták a miskolci drukkereket, köztük nőket, gyerekeket és időseket is – adta hírül a minap.hu városi hírportál.

A rendőrség több rendbontót előállított, a zólyomi és a miskolci hokiklub pedig elítélte az erőszakot.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=c3KdCPGn-go

A magyar csapat közleményben arra kéri szurkolóit, hogy ne menjenek el a Jegesmedvék következő, vasárnapi szlovákiai mérkőzésére.

A közlemény vélekedése szerint néhány szlovák drukker előre készülhetett a balhéra. Mint írják, a két klub a mérkőzés előtt bár konzultált a borsodi megyeszékhelyre érkező szurkolók számáról és azok habitusáról is, a zólyomi szurkolói csoportok, a megállapodást felrúgva, több másik klub ultráival érkeztek Miskolcra. A közlemény szerint ők „valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre”.

A mérkőzés máskülönben a Zólyom 5-0-s győzelmével végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában